Monday, April 13, 2009

episode 2: skc

this entry is written in school.. ngeh2..but i'm not mengelat k... i entered 2 classes already. year 3 and year 1..

for Year 3, i managed to use 100 % English but not to Year 1 yet cos they seemed to be clueless of what i'm trying to say but after tomorrow and onwards, no more BM when they are in my class... uhuhuh padan muka depa......kiskiskis

today's task just merely fun activities bcoz this week is an English week and they seemed to enjoy them la... but i dont know if they might be just pretending becos i'm their new teacher..

one of the incidents today ( year 1 pupils)

fatehah:" teacher jahat, jahat, jaaaaaaaaaaaaaaaaahat".... sambil memekik dlam kelas,,, napakah????
seb bek ko comelll bangat......

miss hidayah:" fatehah jerit la kuat macam mana pon, i won't give u any answer... "

dgn muka masam n memeluk badannya, budak comel 2 blik tmpat duduk dia... kiskiskis... aku gelak jer spanjang dia ckap aku jahat... hahhahahha.. cam aku ni kawan dia ja.. aku ni cikgu dia la... pas2 hr ni doktor gigi bagi berus gg and ubat gg free, sibok jer nak tunjuk gg depa... adusss, kena la aku tgok set2 gg bdak drjah 1 tue...

fatihah ( dia lagi): "teacher, x ( nama dirahsiakn, x baik bukak aib orang) ni bkannnye gosok gg, fatihah selalu bau mulut dia busuk..".

miss hidayah: "lorrr, ape daa kamu x len kali kamu gosok tau, kamu nak ke gg kamu 2 dikerjakan ulat?? sume pon jgn lupa gosok tau nti tick borang gosok gg, dan jgn nak menipu, nti Allah nmpak, dosa tau.. " ( dgn rasa takut, adala 2,3 bdak pon padam benda yg dia dah tick n letak jer pangkah..

hehhehe, kantoila dia x gosok gg.. hampass la.. mtk2 esok dorang ni gosok gg..


stakat ni jer.. back 2 work.. myabe next time, ill put the pictures of these children...

3 comments:

RieNa said...

selamat mengajaq ya teacher!!!!

hidayah said...

tim kasih2 byak2.. semoga slamat selallu kat skolah ni...

ummuafif said...

Dayah nak Courseware ke... kakak ada banyaaaak, apasal cik gu tak suka pakai yerk...

Yang baru2 ni lagi best... bila nak mai ambik..